Dôležitosť HW flashu aj na starych Lite-On vratane 74850c

Zoznam flasherov, návody, prevod wawe, všetko o flashovaní.
Obrázok užívateľa
alrenx
Pro člen

Dôležitosť HW flashu aj na starych Lite-On vratane 74850c

Poslaťod alrenx » 1. Jún 2010, 17:45

Táto informácia je hlavne pre flasherov ale aj pre ostatných ludí aby boli informovaný o rozdielnosti flashu HW a SW.
Definícia:
SW flash sa vykonáva bez spájkovania na mechanika
HW flash - vykonáva sa malý zásah na spojoch maticnej dosky mechaniky.

Prečo robiť HW flash aj na starých mechanikách ?
Preto lebo iba HW metódou vyčítate všetky potrebné údaje pre následný flash. Aj ked je možné použiť sw metódu a všetko funguje ako má, predsa sú tu veci ktoré navonok nevidieť. Tieto veci neviditelné údaje sa nazývajú Calibration data.
Tieto dáta obsahujú kalibráciu danej mechaniky ktorá je unikátna, tj nedá sa do flashu doplniť.

Prečo sú tieto dáta tak dôležité ?
Ak je flash robený sw metódou hrozí riziko banu rovnako ako keby ste mali starú verziu flashu. Takisto tieto dáta zlepšujú čítanie DVD.

Preto požadujte flash iba HW metódou keďže tieto dáta sú neobnoviteľ né.

PS: Táto téma vytvorená na základe viacerých telefonátov, kde ľudia boli dezinformovaný niekým z flasherov že hw a sw je to isté. Takisto aj tu na fóre nemenovaný uživatelia propagujú jednoduchosť sw metódy a pritom jej neúplnosť si vôbec nevšímajú.
FLASH XBOX 360 za 30eu hw 25 sw ! XBOX ELITE 245EU
Lokalita: Vráble ,(nitriansky kraj) tel. 0914251400 icq 223 323 774
Obrázok

Obrázok

sadko
Pro člen

Re: Dôležitosť HW flashu aj na starych Lite-On vratane 74850c

Poslaťod sadko » 1. Jún 2010, 18:05

SW flashom sa v podstate vycita len kluc, kdezto HW flashom sa da vycitat cely original FW.

Dalej vsetci ti co chcu reflash z 1.61 a starsich fw na LT by mali vediet, ze ten flash nebude rovnaky ako keby sa robil HW flash na novej mechanike. Tzv. calibration data sa SW flashom nenavratne stratia, cize pri reflashi na Live ist nemozte.

Su aj ludia co vyzaduju SW flash, hlavne koli cene - Live je im ukradnute. A nie je ich malo. Vzdy treba ludi upozornit vopred na vyhody a nevyhody, potom sa vyhnete nedorozumeniam.
FLASHUJEM vsetky mechaniky (fw LT/1.6NS, cena 20EUR SW / 35EUR HW). Moznost dodavky aj uz flashnutych novych konzol za skvele ceny (napr. Arcade Jasper + flash - 180EUR). BA a okolie.

PM, mail na: sadko(zavinac)sadko(bodka)sk alebo +421(908)700500

Obrázok užívateľa
pupkacik
Core člen

Poslaťod pupkacik » 29. Júl 2010, 16:43

Ahoj Sadko, kedysi si mi flashol mechaniku, myslim ze to bol Non-Stealth ... chces povedat, ze ak si dnes spravim reflash na LT 1.1 cez SW tak nemozem sa pripojit na Live ?

Fakty:
- mechanika LiteOn 74850C
- nikdy som na Live nebol ani len regnuty
- vacsinu hier som kontroloval cez abx, starym sposobom, no raz som napr. skusal vlozit cestinu do Assasins Creed modifikovanim suborov v ISO (neuspesne), takze bolo tam aj medium co nebolo tak koser
- jedine co chcem od Live je GamerTag a mozno nejake demicka/arkady, takze medium mat v mechanike nebudem a hrat sa tiez nebudem
- spravil som chybu ze som pred nasadim LT (co planujem) nedal povodny firmware a mam tam najnovsi dashboard

Diky, inak vsetko slape jak ma, online hravam max. tak cez XLink ;-) i ked je tam len MW2 co je dost nuda.
Naposledy upravil pupkacik dňa 29. Júl 2010, 16:46, celkovo upravené 1
XBOX 360 Arcade, Jasper, Lite-On 74850C, iXtreme Lite Touch 1.1,
250 GB HDD, Evercool TG-XB1 XFAN 360
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Hráme sa zdarma a cez internet

Obrázok užívateľa
Sleepy
ADMIN + TECHNICKÉ ZALEŽITOSTI

Bydlisko: Petrzalka, Bratislava | Kontakt: 0903 197 360 , e-mail: martin@sleepy.sk

Poslaťod Sleepy » 29. Júl 2010, 16:45

Na Live mozes tak isto isto ako pri HW flash, len s vedomim, ze tvoj FW neobsahuje Calibration Data, ale nie je na 100% ci ich MS kontroluje.

M.
Flashujem všetky Xbox360 (do 20min)

Kde: BRATISLAVA a CELE SLOVENSKO
Služby: Všetky mechaniky a ich verzie (Lite-On, Samsung, Benq, Hitachi a iné)
Firmware: Lite Touch 1.1
Kontakt: 0903 197 360 (kedykoľvek) ICQ: 95058818

Môj Feedback (odozva od členov) nájdete tu.

sadko
Pro člen

Poslaťod sadko » 30. Júl 2010, 00:40

Na LIVE ist mozes, problem je ten, ze som ti vycital z mechaniky len kluc (ine data sa metodou, ktora bola znama vtedy kedy som ti robil flash vycitat nedali), chybaju nam calibration data. Tym, ze som vycital kluc, vlozil ho do cfw a zapisal do mechaniky, tak sa calibration data stratili nenavratne.

Zatial nepoznam nikoho, kto by dostal v poslednej dobe BAN, ci uz ma SW flash (tvoj pripad) alebo HW flash. Co bude v buducnosti to nik netusi.
FLASHUJEM vsetky mechaniky (fw LT/1.6NS, cena 20EUR SW / 35EUR HW). Moznost dodavky aj uz flashnutych novych konzol za skvele ceny (napr. Arcade Jasper + flash - 180EUR). BA a okolie.

PM, mail na: sadko(zavinac)sadko(bodka)sk alebo +421(908)700500

Späť na Hacking XBOX 360

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Staň sa fanúšikomXboxzone.sk na Facebooku TOPlist